Chlazené citrónové suflé
40 min.
Ingredience
- Ozdoba
- 140mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePistácie
- 180gramůCukr krupice
- 1lžíceŽelatina
- 4lžíceVoda pitná
- 2kusyCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 140mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Žloutky, citrónovou kůru a šťávu vyšleháme ve větší míse do zhoustnutí. Přisypeme cukr, mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a šleháme, až směs zhoustne a táhne se. Odstavíme a ještě několik minut šleháme.
- 2Želatinu rozpustíme ve 3 - 4 lžících vody, nalijeme do směsi a promícháme. Mísu postavíme na studené místo, například na led a mícháme, než směs zhoustne.
- 3Bílky ušleháme do pevného ale nijak suchého sněhu. Šlehačku také ušleháme a spolu se sněhem vmícháme do směsi. Kolem mísy na suflé připevníme dvojitý povoskovaný papír, aby přesahoval okraje asi o 7,5 cm.
- 4Směs nalijeme do připravené mísy a zchladíme, aby želatina ztuhla. Před podáváním odstraníme papír a část šlehačky natřeme po stranách směsi. Oříšky nasekáme na jemno a opatrně vtlačíme do stran šlehačky. Zbytek nastříkáme do tvaru a horní část suflé ozdobíme hoblinkami citrónové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.