Chléb arabský
25 min.
Ingredience
- 1kilogramMouka pšeničná hladká
- 40gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 3špetkyVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
150 mg
Cukr
245 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek.
- 2Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté na pomoučněném válu těsto rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout ještě dalších 10 - 15 minut. Potom bochánky rozválíme na placky, necháme ještě 30 minut odpočinout.
- 3Chlebové placky krátce pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Po upečení jsou nafouklé a lesklé, posléze po vychladnutí splasknou a jsou duté, hedvábné a vláčné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.