Chléb s cibulí a jalovcem
90 min.
Ingredience
- 175mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 15gramůMáslo
- 7gramůDroždí sušené
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 175mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 2lžíceJalovec
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1V ohřátém másle rozpustíme máslo a osolíme.
- 2Z droždí a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Vzešlý kvásek zapracujeme do mouky, potom přilijeme mléko a znovu propracujeme. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, roztlučený jalovec a hněteme tak dlouho, až je těsto vláčné. Mísu s těstem zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Potom je znovu propracujeme, upravíme do tvaru bochníku a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po upečení by měl bochník při poklepu na spodní stranu znít dutě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.