Chléb s cibulí a jalovcem

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 175mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaSůl
    • 15gramůMáslo
    • 7gramůDroždí sušené
    • 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 175mililitrůVoda pitná
    • 1kusCibule
    • 2lžíceJalovec
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
707 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V ohřátém másle rozpustíme máslo a osolíme.
  • 2
    Z droždí a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Vzešlý kvásek zapracujeme do mouky, potom přilijeme mléko a znovu propracujeme. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, roztlučený jalovec a hněteme tak dlouho, až je těsto vláčné. Mísu s těstem zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Potom je znovu propracujeme, upravíme do tvaru bochníku a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po upečení by měl bochník při poklepu na spodní stranu znít dutě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.