Chléb s čokoládovým krémem
80 min.
Ingredience
- 150gramůČokoláda na vaření
- 200mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceKakao
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
64 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1100 g čokolády na vaření rozpustíme v mléce, poté přidáme 200 g másla a necháme vychladnout. Do směsi přidáme 200 g cukru, vejce, mouku, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva a pořádně zamícháme.
- 2Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny a zapneme program Pečení.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme zbylých 50 g čokolády na vaření a necháme zchladnout, ale ne ztuhnout.
- 4V jiné misce utřeme 100 g másla s moučkovým cukrem, žloutkem a 1 lžíci kakaa. Do směsi pomalu přimícháme rozpuštěnou čokoládu na hladký krém, kterým potřeme vychladlý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.