Chléb s rozinkami a mandlemi
85 min.
Ingredience
- 6šálkůMouka chlebová
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžíceCukr krupice
- 20mililitrůBrandy apricot
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 215mililitrůMléko polotučné
- 1hrstHrozinky
- 1kostkaDroždí
- 0,5šálekMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1820 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
43 g
Sacharidy
295 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Droždí necháme vykynout v teplé vodě, pak přidáme 1 šálek mouky, mléko a směs rozmícháme a zakrytou ji necháme hodinu kynout v teple.
- 2Zbylou mouku, vzešlé droždí, dvě rozšlehaná vejce, rozinky, kmín, cukr a brandy zpracujeme do těsta. Přidáme máslo a těsto zpracujeme dohladka. Pak ho necháme zakryté v míse kynout další tři hodiny.
- 3Poté těsto znovu zpracujeme, zapleteme do copu, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a pečeme asi hodinu.
- 4Před podáváním necháme bochník vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.