Chléb s rozinkami a mandlemi

85 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1820 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
43 g
Sacharidy
295 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí necháme vykynout v teplé vodě, pak přidáme 1 šálek mouky, mléko a směs rozmícháme a zakrytou ji necháme hodinu kynout v teple.
  • 2
    Zbylou mouku, vzešlé droždí, dvě rozšlehaná vejce, rozinky, kmín, cukr a brandy zpracujeme do těsta. Přidáme máslo a těsto zpracujeme dohladka. Pak ho necháme zakryté v míse kynout další tři hodiny.
  • 3
    Poté těsto znovu zpracujeme, zapleteme do copu, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a pečeme asi hodinu.
  • 4
    Před podáváním necháme bochník vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.