Chléb ze sladkých brambor

160 min.
Evropa

Ingredience

    • 230gramůBrambory sladké (Batáty)
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceMed včelí
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 3lžícePomerančová šťáva
    • 7gramůDroždí sušené
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 80gramůMouka pšeničná - Semolina
    • 230gramůMouka žitná bílá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Batáty očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme a překlopíme do mísy. Brambory šťouchadlem dobře rozmačkáme.
  • 2
    Ve vlažné vodě rozmícháme med, olej, pomerančovou šťávu a přilijeme k bramborám. Přisypeme 3/4 mouky, přidáme droždí, skořici a vypracujeme těsto. Necháme odpočívat asi 10 minut.
  • 3
    Máslo nakrájíme na kousky a spolu se zbylou moukou zapracujeme do těsta. Těsto dobře uhněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
  • 4
    Těsto nandáme do formy, kterou jsme předem vymazali máslem.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě 60 minut.
  • 6
    Podáváme s marmeládou, šlehačkou a čerstvým ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.