Chléb ze sladkých brambor
160 min.
Ingredience
- 230gramůBrambory sladké (Batáty)
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžícePomerančová šťáva
- 7gramůDroždí sušené
- 1lžičkaSkořice mletá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná - Semolina
- 230gramůMouka žitná bílá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Batáty očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme a překlopíme do mísy. Brambory šťouchadlem dobře rozmačkáme.
- 2Ve vlažné vodě rozmícháme med, olej, pomerančovou šťávu a přilijeme k bramborám. Přisypeme 3/4 mouky, přidáme droždí, skořici a vypracujeme těsto. Necháme odpočívat asi 10 minut.
- 3Máslo nakrájíme na kousky a spolu se zbylou moukou zapracujeme do těsta. Těsto dobře uhněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
- 4Těsto nandáme do formy, kterou jsme předem vymazali máslem.
- 5Pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě 60 minut.
- 6Podáváme s marmeládou, šlehačkou a čerstvým ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.