Chlebíček Harlekýn
20 min.
Ingredience
- 1kusVeka
- 80gramůSardelová pasta
- 100gramůŠunka uzená
- 70gramůSalám Poličan
- 1lžíceKapary
- 2kusyOkurky nakládané
- 1kusKapie
- 100gramůSýr Čedar
- 100gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
56 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Veku podélně rozkrojíme na dvě půlky, střed odstraníme. Volně změklé máslo rozkrájíme do misky, přidáme sardelovou pastu. Utřeme na hladkou hmotu, polovinu hmoty poté naplníme do obou vybraných středů veky.
- 2Do zbylé hmoty přidáme na malé kousky pokrájenou šunku, salám, na malé kousky rozkrájená natvrdo uvařená vejce. Vložíme ještě nasekané kapary, na malé kostky pokrájenou kyselou okurku, sterilizovanou kapii a nahrubo strouhaný sýr. Všechny suroviny dohromady promícháme. Nakonec do směsi vmícháme na malé kousky rozkrájený Hermelín.
- 3Náplní opět plníme půlky veky, které spojíme dohromady k sobě. Zabalíme do alobalu nebo do potravinářské fólie a vložíme na celou noc do lednice. Poté veku krájíme na šikmé plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.