Chlebíček s mrkvovou příchutí a sýrovou polevou
65 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžícePomerančová šťáva
- 225gramůMrkev kořen
- 75gramůCukr třtinový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůSýr smetanový 65%
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní vejce, nalijeme 2 lžíce pomerančové šťávy, přidáme nastrouhanou mrkev, cukr, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva.
- 3Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, zda se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme ručně v míse. Těsto dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje, pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- 5Pprůběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté již jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 6Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a ponecháme pomalu zcela vychladnout.
- 7V době, kdy chlebíček chladne, si připravíme polevu. V míse ušleháme smetanový sýr s 1 lžící pomerančové šťávy a moučkovým cukrem, polevu pak na chlebíček namažeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.