Chlebíček s mrkvovou příchutí a sýrovou polevou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní vejce, nalijeme 2 lžíce pomerančové šťávy, přidáme nastrouhanou mrkev, cukr, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva.
  • 3
    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, zda se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 4
    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme ručně v míse. Těsto dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje, pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  • 5
    Pprůběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté již jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
  • 6
    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a ponecháme pomalu zcela vychladnout.
  • 7
    V době, kdy chlebíček chladne, si připravíme polevu. V míse ušleháme smetanový sýr s 1 lžící pomerančové šťávy a moučkovým cukrem, polevu pak na chlebíček namažeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.