Chlebíček s ořechy a kávovou příchutí

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
1 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci pomalu zahříváme 4 polévkové lžíce mléka, do kterého jsme přisypali 2 lžíce instatní kávy. Po rozpuštění kávy necháme mléko zchladnout. Větší část vlašských ořechů nasekáme na jemno, ponecháme si 12 celých půlek na ozdobení.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko s kávou, přidáme 175 g změklého másla, třtinový cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a nasekané ořechy.
  • 3
    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, zda se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 4
    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ořechů ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs dáme do pečicí nádoby, vložíme do přístroje.
  • 5
    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  • 6
    Pprůběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
  • 7
    Po dopečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.
  • 8
    Než chlebíček vychladne, připravíme si v míse kávový krém. V 1 lžíci vařící vody rozpustíme 1 lžíci kávy. Zbývajících 100 g másla ušleháme do pěny, do ní pak postupně zašleháme moučkový cukr a rozpuštěnou kávu.
  • 9
    Krémem chlebíček potřeme, ozdobíme půlkami ořechů a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.