Chlebíček s ořechy a kávovou příchutí
65 min.
Ingredience
- 3lžíceKáva instantní
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůCukr třtinový
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceVoda pitná
- 100gramůOřechy vlašské
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
1 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1V hrnci pomalu zahříváme 4 polévkové lžíce mléka, do kterého jsme přisypali 2 lžíce instatní kávy. Po rozpuštění kávy necháme mléko zchladnout. Větší část vlašských ořechů nasekáme na jemno, ponecháme si 12 celých půlek na ozdobení.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko s kávou, přidáme 175 g změklého másla, třtinový cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a nasekané ořechy.
- 3Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, zda se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ořechů ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs dáme do pečicí nádoby, vložíme do přístroje.
- 5Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- 6Pprůběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 7Po dopečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.
- 8Než chlebíček vychladne, připravíme si v míse kávový krém. V 1 lžíci vařící vody rozpustíme 1 lžíci kávy. Zbývajících 100 g másla ušleháme do pěny, do ní pak postupně zašleháme moučkový cukr a rozpuštěnou kávu.
- 9Krémem chlebíček potřeme, ozdobíme půlkami ořechů a necháme v chladu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.