Chlebíček s ovocem a otrubami

140 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůKandované ovoce
    • 135gramůCukr moučkový
    • 185gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 50gramůOřechy vlašské
    • 125gramůOtruby pšeničné
    • 290mililitrůMléko nízkotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené ovoce, otruby, práškový cukr a nízkotučné mléko smícháme v misce, přikryjeme fólií a hodinu necháme v klidu.
  • 2
    Prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a nahrubo nasekanými vlašskými ořechy smícháme s připravenou směsí z ovoce a mléka. Smíchané směsi vlijeme do hranaté formy, na biskupský chlebíček 20x10 cm, s pečicím papírem a vložíme do předem rozehřáté trouby na 175 °C a pečeme asi 1 hodinu. Po 1 hodině vytáhneme z trouby, necháme ještě 5 minut ve formě a teprve potom vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.