Chlebíček se sušenými švestkami a datlemi
65 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůDatle sušené
- 100gramůŠvestky sušené
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr třtinový
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 6lžicMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Sušené datle a švestky vypeckujeme, pokrájíme na malé kousky.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do mléko, přidáme vejce, nakrájené švestky, datle, změklé máslo, cukr, mouku a prášek do pečiva.
- 3Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ovoce ušleháme ručně v míse, potom vmícháme nakrájené ovoce. Směs dáme do pečicí nádoby, tu vložíme zpět do přístroje.
- 5Pekárnu nastavíme na 50 minutový program pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 6Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.