Chlebíček z pivního těsta
75 min.
Ingredience
- 2,25decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůMeruňky sušené
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 100gramůTřešně sušené
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr třtinový
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Sušené ovoce nakrájíme na jemno.
- 2V hrnci přivedeme pivo k varu, přisypeme ovoce, cukr, máslo, 15 minut podusíme a pak zchladíme.
- 3Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní pivní směs s ovocem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva.
- 4Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 5Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez ovoce, namočeného v pivu, umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přilijeme pivo s ovocem a znovu promícháme.
- 6Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 7Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.