Chlebíček ze sladového těsta s rozinkami

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 175mililitrůSladový extrakt
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100gramůMouka pšeničná hladká
    • 250gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 250gramůRozinky tmavé
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 0,51lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme slad a vejce. Oba druhy mouky smícháme v míse s kypřicím práškem, sodou a rozinkami a přisypeme do pečicí nádoby.
  • 2
    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 3
    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, dáme slad, mléko a vejce do velké mísy a ručně rozšleháme, pak přimícháme mouky, kypřicí prášek, sodu a rozinky. Umíchané těsto dáme do pečicí nádoby a tu vložíme do přístroje.
  • 4
    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.