Chlebová buchta s rozinkami
65 min.
Ingredience
- 200gramůChléb toastový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 25gramůTuk
- 30gramůRozinky tmavé
- 30gramůKandovaná pomerančová kůra
- 600mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 5gramůSkořice mletá
- 3gramyNové koření mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Plátky toastového chleba bez kůrky natrháme na menší kousky, polovinu nasypeme do tukem vymazaného pekáčku, zasypeme polovinou rozinek, polovinou kandované kůry, přidáme druhou polovinu chleba a posypeme zbytkem rozinek a kůry. Mléko ohřejeme, přimícháme cukr, žloutky, máslo a zalijeme chlebovou směs v pekáčku. Necháme 0.5 hodiny odležet. Posypeme mletou skořicí, novým kořením, pekáček vložíme do většího pekáče s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zhruba 45 minut.
- 2Buchtu vyjmeme, naporcujeme a ještě teplou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.