Chlebová buchta s rozinkami

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky toastového chleba bez kůrky natrháme na menší kousky, polovinu nasypeme do tukem vymazaného pekáčku, zasypeme polovinou rozinek, polovinou kandované kůry, přidáme druhou polovinu chleba a posypeme zbytkem rozinek a kůry. Mléko ohřejeme, přimícháme cukr, žloutky, máslo a zalijeme chlebovou směs v pekáčku. Necháme 0.5 hodiny odležet. Posypeme mletou skořicí, novým kořením, pekáček vložíme do většího pekáče s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zhruba 45 minut.
  • 2
    Buchtu vyjmeme, naporcujeme a ještě teplou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.