Chlebová polévka z Graubündenu
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůChléb konzumní
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
425 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátek chleba nakrájíme na kostky nebo nastrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka a obojí osmažíme na másle. V misce smícháme rozkvedlaná vejce s nastrouhaným sýrem a s nastrouhaným chlebem. Vše osolíme, trošku opepříme a zalijeme trochou vody. Tuto směs vlijeme do vývaru (nebo do vařícího bujónu), ještě asi 5 minut prudce vaříme a pak odstavíme z ohně.
- 2Porce servírujeme na talířích s osmaženým chlebem a cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.