Chlebová polévka z Valisu
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrBujón hovězí
- 1lžíceKmín celý
- 150gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
15 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
819 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěném másle opečeme na pánvi na kostičky nakrájený chléb. V hrnci mezitím rozpustíme bujón, k němu přidáme cibuli, bobkový list, hřebíček, muškátový oříšek, pepř a kmín.
- 2To vše uvedeme do varu a na mírném ohni pod poklicí vaříme zhruba 45 minut. Vyjmeme cibuli a koření a polévku metlou dobře promícháme.
- 3Poté ji buďto prolisujeme, nebo rozmixujeme - a ještě jednou povaříme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a před podáváním ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.