Chlebové řezy s krůtími prsíčky
20 min.
Ingredience
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr smetanový tavený 45%
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1gramAgar
- 300gramůPrsa krůtí uzená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Střídku z tmavého chleba rozmixujeme s měkkým máslem a vzniklou hmotou naplníme formu na srnčí hřbet do dvou třetin. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme tavený sýr, agar, přivedeme k varu a vaříme, až se sýr zcela rozpustí a vznikne jednolitá hmota. Sýrovou hmotu necháme částečně vychladnout a nalijeme do formy na chlebové těsto. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice vychladit.
- 2Hmotu vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, doplníme tenkými plátky krůtích prsíček a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.