Chlebové řezy s krůtími prsíčky

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůChléb celozrnný žitný
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 80gramůSýr smetanový tavený 45%
    • 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1gramAgar
    • 300gramůPrsa krůtí uzená
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Střídku z tmavého chleba rozmixujeme s měkkým máslem a vzniklou hmotou naplníme formu na srnčí hřbet do dvou třetin. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme tavený sýr, agar, přivedeme k varu a vaříme, až se sýr zcela rozpustí a vznikne jednolitá hmota. Sýrovou hmotu necháme částečně vychladnout a nalijeme do formy na chlebové těsto. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice vychladit.
  • 2
    Hmotu vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, doplníme tenkými plátky krůtích prsíček a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.