Chlebový moučník s jablky
60 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 4kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko sójové
- 50mililitrůOlej stolní
- 800gramůJablka
- 1lžíceSkořice mletá
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 400gramůOřechy vlašské
- 300gramůPečivo bezlepkové
- 3lžíceCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
72 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
10 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Polovinu ořechů nameleme do těsta a polovinu ořechů nasekáme do jablek. V sójovém mléce rozmícháme žloutky, olej, skořici a mleté ořechy a necháme chvíli stát. Bezlepkový chléb nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme ho mléčným roztokem. Potom přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do pekáče, který jsme vyložili pečícím papírem
- 2a na těsto rozložíme nahrubo nastrouhaná jablka, která prosypeme cukrem a skořicí a sekanými ořechy.
- 3Takto připravený koláč pečeme v troubě, předehřáté na 180°C asi 20 minut. Chlebový koláč servírujeme jako pohoštění, vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.