Chlebový nákyp s červeným vínem
70 min.
Ingredience
- 4lžíceSirup malinový
- 110gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůOřechy lískové
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 160gramůChléb konzumní
- 0,06litrVíno červené
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny. Střídavě přidáváme nastrouhaný chléb a červené víno. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané oříšky a citronovou šťávu.
- 2Hmotu vložíme do vymazané, strouhaným chlebem vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
- 3Nákyp podáváme s malinovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.