Chlebový nákyp s rozinkami

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krajíčky toastového chleba namažeme máslem a marmeládou, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Třetinu krajíčků vyskládáme na dno tukem vymazané dortové formy, posypeme polovinou skořice, strouhané kůry, moučkového cukru, jablek, rozinek, zakryjeme druhou třetinou namazaných krajíčků chleba, posypeme zbylými rozinkami, skořicí, cukrem, jablky, kůrou a navrch položíme poslední třetinu krajíčků chleba. Povrch posypeme třtinovým cukrem, vejce rozšleháme v mléce a celý nákyp zalijeme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.
  • 3
    Upečený nákyp necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.