Chlebový nákyp s rozinkami
65 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 25gramůTuk
- 160gramůChléb toastový
- 100gramůRozinky tmavé
- 15gramůSkořice mletá
- 150gramůJablka
- 90gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 40gramůCukr třtinový
- 80gramůMarmeláda rybízová
- 40gramůPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Krajíčky toastového chleba namažeme máslem a marmeládou, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky.
- 2Třetinu krajíčků vyskládáme na dno tukem vymazané dortové formy, posypeme polovinou skořice, strouhané kůry, moučkového cukru, jablek, rozinek, zakryjeme druhou třetinou namazaných krajíčků chleba, posypeme zbylými rozinkami, skořicí, cukrem, jablky, kůrou a navrch položíme poslední třetinu krajíčků chleba. Povrch posypeme třtinovým cukrem, vejce rozšleháme v mléce a celý nákyp zalijeme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.
- 3Upečený nákyp necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.