Chlebový pudink s čokoládou

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 15gramůMáslo čerstvé
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2lžíceMáslo pomazánkové ochucené sladké čokoláda
    • 200gramůBiskupský chlebíček
    • 285mililitrůMléko plnotučné
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,25lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
605 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C, zapékací misku vymažeme máslem.
  • 2
    Každý krajíček chlebíčku namažeme z jedné strany
  • 3
    čokoládovým máslem, vložíme je do pekáčku namazanou stranou vzhůru a rozdělíme na ně zbytek másla.
  • 4
    Vejce našleháme, přidáme smetanu, mléko, cukr a vanilkovou esenci, směsí přelijeme chléb a necháme 10min odstát. Poté pečeme 30-40min, až bude povrch křupavý.
  • 5
    Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.