Chlebový pudink s čokoládou
60 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo pomazánkové ochucené sladké čokoláda
- 200gramůBiskupský chlebíček
- 285mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceCukr moučkový
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
605 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C, zapékací misku vymažeme máslem.
- 2Každý krajíček chlebíčku namažeme z jedné strany
- 3čokoládovým máslem, vložíme je do pekáčku namazanou stranou vzhůru a rozdělíme na ně zbytek másla.
- 4Vejce našleháme, přidáme smetanu, mléko, cukr a vanilkovou esenci, směsí přelijeme chléb a necháme 10min odstát. Poté pečeme 30-40min, až bude povrch křupavý.
- 5Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.