Chlebový pudink s rybízem
65 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr třtinový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 200gramůRybíz červený
- 450mililitrůMléko polotučné
- 6plátkůChléb toastový
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
5 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. Chléb nebo vánočku nalámeme na menší kousky a vložíme do maštěné keramické formy.
- 2Rozpustíme máslo a chléb jím pokapeme. Vejce rozmícháme s mlékem, cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem, směsí přelijeme kousky chleba či vánočky ve formě. Vše dobře přitlačíme.
- 3Rybíz omyjeme a rozdělíme do pudinku. Pečeme v troubě 45 minut, dokud těsto trochu nesedne a na povrchu mírně nezhnědne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.