Chodská rychlá borůvková bublanina
30 min.
Ingredience
- 650gramůBorůvky
- 5lžicCukr krupice
- Na vysypání
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Těsto
- 140gramůMouka polohrubá
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 2decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
7 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Omyté a okapané čerstvé borůvky necháme okapat, dáme mísy a posypeme cukrem.
- 2Do mísy nasypeme hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlahé rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Plech vytřeme olejem, vysypeme hrubou mouku, na ni nalijeme těsto, které upravíme tak, že okraje budou vyšší. Poté těsto nahusto posypeme borůvkami.
- 3Bublaninu pečeme při 185 °C přibližně 20 minut dozlatova.
- 4Po upečení necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na čtverce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.