Chodská rychlá borůvková bublanina

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
150 g
Vláknina
7 g
Cukr
69 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a okapané čerstvé borůvky necháme okapat, dáme mísy a posypeme cukrem.
  • 2
    Do mísy nasypeme hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlahé rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Plech vytřeme olejem, vysypeme hrubou mouku, na ni nalijeme těsto, které upravíme tak, že okraje budou vyšší. Poté těsto nahusto posypeme borůvkami.
  • 3
    Bublaninu pečeme při 185 °C přibližně 20 minut dozlatova.
  • 4
    Po upečení necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.