Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda
10 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 2špetkyKmín mletý
- 3lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3špetkyPepř bílý
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
608 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme, omyjeme,vodu setřepeme. Bílou část cibulky drobně pokrájíme, zelenou nať nakrájíme na tenké kroužky a odložíme zvlášť na ozdobení. Zralý měkký sýr pokrájíme na drobné kousky, dáme do misky s měkkým máslem a vidličkou ho důkladně utřeme. Přidáme cibulku, 2-3 špetky bílého pepře, sladkou i pálivou papriku, drcený kmín a pivo. Vše dobře znovu promícháme.
- 2Sýrovou pomazánku mažeme na plátky chleba, ozdobíme zelenou natí z cibulky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.