Chřest s hráškem
0 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 750gramůChřest bílý
- 100gramůHrášek
- 1špetkaCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
22 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme očištěný chřest vcelku.
- 2Nakrájíme na kousky 3 cm dlouhé kousky.
- 3V malém množství vody a másla podusíme hrášek, jeli sterilovaný zcedíme.
- 4Světlou jíšku připravíme z másla a mouky. Zředíme ji a povaříme s vývarem z chřestu.
- 5Do omáčky vmícháme chřest i hrášek a smetanu.
- 6Osolíme, přidáme cukr a podáváme.
- 7Vynikající k vařené šunce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.