Chřest smažený v těstíčku
30 min.
Ingredience
- 400gramůChřest bílý
- 3gramyKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůChřest zelený
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVoda pitná
- 1hrstLedová tříšť
- 150mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme na 190 °C. Chřest nakrájíme na kousky.
- 2Na těstíčko rozmícháme v míse vejce a 250 ml ledově vychlazené vody. Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Mísu obložíme ledem.
- 3Kousky chřestu protáhneme těstíčkem, necháme okapat a dozlatova smažíme na rozehřátém oleji. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.