Chutný chlebíček s čokoládou a ořechy
60 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr třtinový
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 2,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůČokoláda na vaření
- 100gramůOřechy lískové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozlámeme na malé kousky, ořechy nasekáme na jemno.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní vodu, vložíme rozklepnutá vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva, kousky čokolády a nasekané ořechy.
- 3Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- 4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez čokolády a ořechů umícháme do těsta ručně v míse, potom teprve přidáme kousky čokolády a ořechů. Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- 5Průběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, dopékáme dál jen podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- 6Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.