Chutný chlebíček s čokoládou a ořechy

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu rozlámeme na malé kousky, ořechy nasekáme na jemno.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní vodu, vložíme rozklepnutá vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva, kousky čokolády a nasekané ořechy.
  • 3
    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  • 4
    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez čokolády a ořechů umícháme do těsta ručně v míse, potom teprve přidáme kousky čokolády a ořechů. Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  • 5
    Průběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, dopékáme dál jen podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
  • 6
    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.