Chutný domácí chléb

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 450gramůMouka pšeničná hladká
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 0,5lžičkaDroždí sušené
    • 1,5lžičkySůl
    • 1kusKmín celý
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
840 mg
Cukr
180 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme hladkou mouku se solí, kmínem a droždím. Přilijeme vlažnou vodu a promícháme. Mísu přikryjeme fólií a těsto necháme kynout 12-18 hodin.
  • 2
    Vykynuté těsto na pomoučněné desce několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočinout.
  • 3
    Potom z těsta vytvarujeme bochník, který necháme 1 hodinu kynout.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia a necháme v ní rozpálit litinový hrnec. Bochník dáme do hrnce a přiklopíme. Chléb pečeme 30 minut, potom odstraníme poklici a pečeme ještě 20 minut.
  • 5
    Hrnec s pečeným chlebem vyjmeme na podložku, chléb necháme trochu vychladnout a vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.