Chutný domácí chléb
70 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaDroždí sušené
- 1,5lžičkySůl
- 1kusKmín celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
840 mg
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme hladkou mouku se solí, kmínem a droždím. Přilijeme vlažnou vodu a promícháme. Mísu přikryjeme fólií a těsto necháme kynout 12-18 hodin.
- 2Vykynuté těsto na pomoučněné desce několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočinout.
- 3Potom z těsta vytvarujeme bochník, který necháme 1 hodinu kynout.
- 4Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia a necháme v ní rozpálit litinový hrnec. Bochník dáme do hrnce a přiklopíme. Chléb pečeme 30 minut, potom odstraníme poklici a pečeme ještě 20 minut.
- 5Hrnec s pečeným chlebem vyjmeme na podložku, chléb necháme trochu vychladnout a vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.