Cibébky
25 min.
Ingredience
- Na polevu
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůCukr moučkový
- Na posypání
- Na těsto
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůHrozinky
- 100gramůCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 130 °C.
- 2Rozinky nasekáme nadrobno, ořechy nasekáme.
- 3Z udaných surovin vypracujeme těsto, nejlépe přes fólii vyválíme placku, z ní vykrajujeme oválky a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.
- 4V misce promícháme horkou vodu s citronovou šťávou a postupně přimícháváme prosátý cukr. Vymícháme hladkou, lesklou polevu, kterou oválky potíráme a sypeme ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.