Cibébky

25 min.
Evropa

Ingredience

  • Na polevu
    • 1lžíceVoda pitná
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 100gramůCukr moučkový
  • Na posypání
  • Na těsto
    • 1kusVejce slepičí
    • 50gramůHrozinky
    • 100gramůCukr moučkový
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 130 °C.
  • 2
    Rozinky nasekáme nadrobno, ořechy nasekáme.
  • 3
    Z udaných surovin vypracujeme těsto, nejlépe přes fólii vyválíme placku, z ní vykrajujeme oválky a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.
  • 4
    V misce promícháme horkou vodu s citronovou šťávou a postupně přimícháváme prosátý cukr. Vymícháme hladkou, lesklou polevu, kterou oválky potíráme a sypeme ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.