Cibule pečené na husím sádle
80 min.
Ingredience
- 16kusůCibule lahůdková
- 70gramůSýr Gran Moravia
- 2špetkySůl
- 1,5litryVoda pitná
- 50gramůHusí sádlo
- 1,5lžičkyOřechový olej
- 2špetkyPepř bílý
- 60mililitrůHovězí bujón
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
27 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme mladé cibule, nať odřežeme tak, aby nám zbyly krátké stonky (2-3 cm). Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme, osušíme a nastrouháme. Sýr Gran Moravia nastrouháme na hoblinky. Utřeme česnek se solí.
- 2Cibuli vložíme do vroucí vody a vaříme ji 2 minuty. Pak ji vyjmeme sítem a necháme odkapat. V pekáčku rozpálíme sádlo, přimícháme česnek s citrónovou kůrou, pak přidáme cibuli, opepříme, promícháme, podlijeme bujónem a dáme do předehřáté trouby na 120°C péct přibližně na 50 -55 minut do doby, až je cibule měkká a zlatá. Občas ji můžeme promíchat a péct déle, podle velikosti cibule. Upečenou cibuli vyjmeme z trouby, po chvíli posypeme sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.