Cibulky sladkokyselé
17 min.
Ingredience
- 350gramůCibule perlová
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyBobkový list
- 1kusCitrony
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceMed včelí
- 4lžíceOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do mísy s horkou vodou dáme cibulky, abychom je snadněji oloupali. Oloupeme a rozpůlíme.
- 2Rozpálíme ve velké pánvi olej, přidáme cibulky, bobkový list, smažíme 6 minut, aby zhnědly.
- 3Na tenké proužky nakrájíme citronovou kůru, přidáme do pánve společně s medem a cukrem. Smažíme za občasného míchání 3 minuty, aby cibulky lehounce zkaramelizovaly. Přidáme červený vinný ocet a povaříme za občasného míchání 5 minut, aby cibulky změkly a tekutina se vypařila.
- 4Cibulky přendáme do mísy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.