Cibulky sladkokyselé

17 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy s horkou vodou dáme cibulky, abychom je snadněji oloupali. Oloupeme a rozpůlíme.
  • 2
    Rozpálíme ve velké pánvi olej, přidáme cibulky, bobkový list, smažíme 6 minut, aby zhnědly.
  • 3
    Na tenké proužky nakrájíme citronovou kůru, přidáme do pánve společně s medem a cukrem. Smažíme za občasného míchání 3 minuty, aby cibulky lehounce zkaramelizovaly. Přidáme červený vinný ocet a povaříme za občasného míchání 5 minut, aby cibulky změkly a tekutina se vypařila.
  • 4
    Cibulky přendáme do mísy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.