Cibulový koláč s tvarohovou náplní

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Náplň
  • Na vymazání remosky
    • 1lžíceTuk
  • Těsto
    • 125gramůMouka pšeničná hladká
    • 60mililitrůVoda pitná
    • 0,5lžičkaCukr krupice
    • 10gramůDroždí
    • 1lžičkaSůl
    • 1,5lžíceOlej rostlinný
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
949 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vlažné vody, cukru, rozdrobeného droždí a 1 lžíce hladké mouky připravíme kvásek, který necháme kynout 20 minut.
  • 2
    Potom přidáme zbylou mouku, sůl, olej, mletou papriku a vypracujeme těsto. Necháme vykynout na teplém místě.
  • 3
    Vykynuté těsto dobře propracujeme a vyložíme jím tukem vymazanou remosku.
  • 4
    Příprava náplně: Tvaroh rozmícháme v míse se žloutkem, máslem, solí a kořením. Nakonec vmícháme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli.
  • 5
    Náplň rozetřeme na těsto v remosce a koláč necháme ještě 20 minut kynout.
  • 6
    Pečeme dozlatova asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.