Cigánské řezy
65 min.
Ingredience
- 280gramůOřechy vlašské
- 420gramůCukr moučkový
- 1lžíceKakao - prášek
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 500gramůLinecké těsto
- 4lžíceMarmeláda rybízová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Křehké (linecké) těsto rozválíme na plát, přeneseme na plech a necháme 10 minut zapéct ve středně vyhřáté troubě. Potom necháme na plechu vychladnout.
- 2Vychladlé těsto potřeme marmeládou a hmotou umíchanou ze sněhu z bílků, z cukru, kakaa a mletých ořechů.
- 3Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po částečném vychladnutí moučník krájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 21. 3. 2017
Cigánské řezy
Skvělé řezy. Včera jsem dělala a všem moc chutnali.