Cikánská ruka s jahodami
42 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 500gramůJahody zahradní
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu, přisypeme mouku.
- 2Bílky s jednou lžičkou moučkového cukru vyšleháme v tuhý sníh. Máslo rozehřejeme a se sněhem přilijeme k těstu, opatrně zamícháme.
- 3Plech vyložíme papírem na pečení pomazaným máslem. Těsto na něj vylijeme.
- 4Pečeme při 240 °C 7 minut.
- 5Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, papír navlhčíme a opatrně sejmeme.
- 6Jahody rozmixujeme s 50 g cukru, vzniklým pyré naplníme korpus z těsta a svineme do rolády.
- 7Hotovou roládu necháme vychladit, podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.