Cikánská ruka s jahodami

42 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu, přisypeme mouku.
  • 2
    Bílky s jednou lžičkou moučkového cukru vyšleháme v tuhý sníh. Máslo rozehřejeme a se sněhem přilijeme k těstu, opatrně zamícháme.
  • 3
    Plech vyložíme papírem na pečení pomazaným máslem. Těsto na něj vylijeme.
  • 4
    Pečeme při 240 °C 7 minut.
  • 5
    Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, papír navlhčíme a opatrně sejmeme.
  • 6
    Jahody rozmixujeme s 50 g cukru, vzniklým pyré naplníme korpus z těsta a svineme do rolády.
  • 7
    Hotovou roládu necháme vychladit, podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.