Cikánský rukáv

45 min.
Španělsko

Ingredience

    • 150gramůCukr moučkový
    • 1lžičkaSherry brandy
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 80mililitrůKáva Espresso
    • 300mililitrůSmetana 6% (do kávy)
    • 7kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu se silnou černou kávou, dokud se nerozpustí. Vyjmeme z lázně a rozmícháme do hladka. Necháme vychladnout.
  • 2
    Utřeme žloutky s cukrem do krému a přimícháme rozpuštěnou čokoládu s kávou. Bílky ušleháme do sněhu, opatrně spojíme s krémem. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180°C, roládu pečeme asi 15 mimut, vypneme troubu a necháme otevřená dvířka. Po 10 minutách roládu vyndáme na čistou utěrku posypanou cukrem a kakaem. Necháme 30 minut vychladnout.
  • 4
    Roládu pokapeme sherry a potřeme šlehačkou. S pomocí utěrky zavineme, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na noc do lednice.
  • 5
    Podáváme nakrájené na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.