Cikánský rukáv
45 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSherry brandy
- 2lžíceKakao - prášek
- 200gramůČokoláda hořká
- 80mililitrůKáva Espresso
- 300mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 7kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu se silnou černou kávou, dokud se nerozpustí. Vyjmeme z lázně a rozmícháme do hladka. Necháme vychladnout.
- 2Utřeme žloutky s cukrem do krému a přimícháme rozpuštěnou čokoládu s kávou. Bílky ušleháme do sněhu, opatrně spojíme s krémem. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem.
- 3Troubu předehřejeme na 180°C, roládu pečeme asi 15 mimut, vypneme troubu a necháme otevřená dvířka. Po 10 minutách roládu vyndáme na čistou utěrku posypanou cukrem a kakaem. Necháme 30 minut vychladnout.
- 4Roládu pokapeme sherry a potřeme šlehačkou. S pomocí utěrky zavineme, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na noc do lednice.
- 5Podáváme nakrájené na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.