Čínská kuřecí polévka
31 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 250gramůKuřecí prsa
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor celý
- 100gramůZelí čínské
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5kusKaštany jedlé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
916 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na 5 mm silné plátky, promícháme je se suchým sherry a necháme 10 minut marinovat.
- 2Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na plátky 1 cm silné.
- 3Vývar s houbami, strouhaným nebo sušeným zázvorem a sójovou omáčkou přivedeme k varu. Očistíme čínské zelí a nakrájíme ho na nudličky 1 cm široké.
- 4Vodní kaštany z konzervy, nakrájíme na tenké plátky.
- 5Kuřecí maso vložíme do vroucího vývaru, po minutě přidáme cibuli, čínské zelí a kaštany. Povaříme minimálně 5 minut, až je zelí měkké, ale ještě křupavé. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.