Čínská vejce

17 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce propíchneme silnější jehlou na širším konci, vložíme je do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 7 minut. Uvařená vejce vychladíme ve studené vodě a oloupeme.
  • 2
    Na malé pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme sójovou omáčku, přidáme vejce a dusíme je 5 minut za občasného přelévání omáčkou s máslem, až jsou zcela tmavě hnědá.
  • 3
    Vejce před podáváním vychladíme a nakrájíme na tenké plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.