Čínská vejce
17 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceOmáčka sójová
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
1 g
Cukr
447 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce propíchneme silnější jehlou na širším konci, vložíme je do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 7 minut. Uvařená vejce vychladíme ve studené vodě a oloupeme.
- 2Na malé pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme sójovou omáčku, přidáme vejce a dusíme je 5 minut za občasného přelévání omáčkou s máslem, až jsou zcela tmavě hnědá.
- 3Vejce před podáváním vychladíme a nakrájíme na tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.