Čínské kuličky s rýžovými nudlemi

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso smícháme se třemi lžičkami nadrobno nasekaného koriandru, 20 ml rybí omáčky, sladkou chilli omáčkou a po řádném zpracování tvoříme malé kuličky, které odložíme na 30 minut do chladu.
  • 2
    Zatím co kuličky chladnou, spaříme horkou vodou nudle, necháme je odstát, dokud nezměknou. Zatím připravujeme dresing protřepáním zbytku strouhaného koriandru, zázvoru, na tenká kolečka nakrájené cibule, na jemno krájenřch chilli papriček, cukru, citronové šťávy, dvou lžiček rybí omáčky a arašídového oleje ve vhodné nádobě.
  • 3
    Když je vše připraveno, rozpálíme v pánvi olej, do kterého vložíme masové kuličky a smažíme asi 10 minut za stálého obracení, aby kuličky byly ze všech stran pěkně hnědé. Hotové je smícháme s nudlemi, ze kterých jsme slili vodu, přelijeme dresingem. Promícháme a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.