Čínské kuličky s rýžovými nudlemi
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1kusKoriandr celý
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 2lžičkyOmáčka sladká chilli na kuře
- 1litrVoda pitná
- 300gramůNudle rýžové
- 1lžičkaZázvor celý
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkyCukr třtinový
- 125mililitrůCitronová šťáva
- 2lžičkyOlej arašídový (podzemnicový)
- 40mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme se třemi lžičkami nadrobno nasekaného koriandru, 20 ml rybí omáčky, sladkou chilli omáčkou a po řádném zpracování tvoříme malé kuličky, které odložíme na 30 minut do chladu.
- 2Zatím co kuličky chladnou, spaříme horkou vodou nudle, necháme je odstát, dokud nezměknou. Zatím připravujeme dresing protřepáním zbytku strouhaného koriandru, zázvoru, na tenká kolečka nakrájené cibule, na jemno krájenřch chilli papriček, cukru, citronové šťávy, dvou lžiček rybí omáčky a arašídového oleje ve vhodné nádobě.
- 3Když je vše připraveno, rozpálíme v pánvi olej, do kterého vložíme masové kuličky a smažíme asi 10 minut za stálého obracení, aby kuličky byly ze všech stran pěkně hnědé. Hotové je smícháme s nudlemi, ze kterých jsme slili vodu, přelijeme dresingem. Promícháme a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.