Čínské muškátové koláčky

60 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1321 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
275 g
Vláknina
1 g
Cukr
235 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vsypeme do mísy a přidáme cukr, na vločky nakrájené máslo a tuk na pečení. Těsto zpracujeme, aby připomínalo strouhanku. Přilijeme trochu vody a vypracujeme tužší těsto. Vyklopíme je na pomoučenou pracovní desku a hněteme ještě 5 minut. Potom těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut v chladničce.
  • 2
    Příprava krému: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, vešleháme mléko, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a vše promícháme.
  • 3
    Těsto rozdělíme na stejné kousky, vytvarujeme do kuliček a ty vtiskneme do koláčových formiček.
  • 4
    Na těsto rozdělíme krém a koláčky pečeme v troubě při 150 stupních Celsia 25-30 minut.
  • 5
    Upečené, mírně vychladlé koláčky vyklopíme z formiček a zcela vychladlé posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.