Čínské muškátové koláčky
60 min.
Ingredience
- krém
- 2kusyVejce slepičí
- 175mililitrůMléko polotučné
- 60gramůCukr krupice
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60lžicCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 25gramůTuk
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1321 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
275 g
Vláknina
1 g
Cukr
235 g
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme do mísy a přidáme cukr, na vločky nakrájené máslo a tuk na pečení. Těsto zpracujeme, aby připomínalo strouhanku. Přilijeme trochu vody a vypracujeme tužší těsto. Vyklopíme je na pomoučenou pracovní desku a hněteme ještě 5 minut. Potom těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut v chladničce.
- 2Příprava krému: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, vešleháme mléko, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a vše promícháme.
- 3Těsto rozdělíme na stejné kousky, vytvarujeme do kuliček a ty vtiskneme do koláčových formiček.
- 4Na těsto rozdělíme krém a koláčky pečeme v troubě při 150 stupních Celsia 25-30 minut.
- 5Upečené, mírně vychladlé koláčky vyklopíme z formiček a zcela vychladlé posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.