Čistý máslový krém

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Cukr
15 g
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem, dokud nevznikne krém. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  • 2
    V míse vyšleháme změklé máslo do pěny. Po lžících přidáváme žloutkový krém, který do pěny vmícháme metličkou.
  • 3
    Do krému můžeme přidat kapku vanilkové (nebo jiné) esence.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 12. 2015
Čistý máslový krém
Myslím, že se krém povedl. Obě hmoty měly při šlehání stejnou pokojovou teplotu. Vyšleháno do hladka 😉