Citronová esíčka

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 125gramůCukr krupice
    • 30gramůCitronová kůra
    • 1kusVejce slepičí
    • 50mililitrůCitronová šťáva
    • 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 8gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 15mililitrůMléko polotučné
    • 30gramůCukr moučkový
    • 20gramůTuk
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme strouhanou citronovou kůru, cukr, přidáme měkké máslo a vyšleháme. Vejce rozkvedláme a pomalu zašleháváme do máslové směsi, přilijeme citronovou šťávu a znovu vyšleháme. Přisypeme mouku s kypřícím práškem, přilijeme lžíci mléka a vypracujeme těsto. Rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých vyválíme malé válečky a stočíme do tvaru esíček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj esíčka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C zhruba 20 minut.
  • 2
    Esíčka necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, upravíme na servírovací talíř a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.