Citronová esíčka
45 min.

Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 30gramůCitronová kůra
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- 15mililitrůMléko polotučné
- 30gramůCukr moučkový
- 20gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme strouhanou citronovou kůru, cukr, přidáme měkké máslo a vyšleháme. Vejce rozkvedláme a pomalu zašleháváme do máslové směsi, přilijeme citronovou šťávu a znovu vyšleháme. Přisypeme mouku s kypřícím práškem, přilijeme lžíci mléka a vypracujeme těsto. Rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých vyválíme malé válečky a stočíme do tvaru esíček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj esíčka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C zhruba 20 minut.
- 2Esíčka necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, upravíme na servírovací talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.