Citronová pěna

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky třeme v misce se 3 lžícemi cukru. Když pěna zbělí a nabyde, vmícháme do ní citronovou šťávu.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Přidáme ke žloutkům a dobře promícháme.
  • 3
    Pěnu upravíme do sklenic a ozdobíme šlehačkou a čerstvým ovocem. Necháme vychladit a podáváme s oplatkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.