Citronové gelato
100 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová kůra
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 110gramůCukr krupice
- 24mililitrůCitronová šťáva
- 500mililitrůMléko polotučné
- 36mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
131 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mléko, 55 g cukru a citronovou kůru uvedeme k varu. Zbytek cukru ušleháme se žloutky. Vařící se mléko přilijeme ke žloutkům s cukrem a ihned dobře rozšleháme metlou.
- 2Celou směs dáme opět vařit. Pečlivě mícháme až do konzistence hustého krému, který drží na vařečce. Nesmí procházet varem!
- 3Uvařený krém smícháme s citrónovou šťávou a smetanou a necháme na ledu vychladnout.
- 4Máme-li zmrzlinovací strojek, postupujeme dle pokynů výrobce.
- 5V mrazáku zmrzlinu připravíme tak, že krém každých 30 minut rozšleháme až do získání nadýchané zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.