Citronové oválky s polevou
70 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- Krém
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrMléko plnotučné
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- Na plech
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- Poleva
- 150gramůCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
2 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr se žloutky a cca 15 minut třeme. Poté přidáme strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a znovu třeme. Vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout a formičkou z těsta vykrájíme oválky. Vždy dva spojíme máslovým krémem, každý přelijeme citronovou polevou, necháme oschnout a vložíme do papírových košíčků. Na krém v rendlíku umícháme mléko se žloutky, moukou, 50g cukru a citronovou kůrou. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím rozmícháme máslo se zbytkem cukru, přidáme vařený krém a několik kapek citronové šťávy. Na polevu umícháme dohladka cukr s vroucí vodou a citronovou šťávou dle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.