Citronové suflé pečené v citronu

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu odkrojíme vršek, seřízneme spodek. Dužinu vydlabeme, protřeme sítem a šťávu uchováme.
  • 2
    Žloutky s polovinou cukru, pomerančovým likérem a citronovou šťávou ušleháme do pěny ve vodní lázni.
  • 3
    Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh, střídavě s moukou zlehka zapracujeme do pěny.
  • 4
    Směsí naplníme vydlabané citrony a pečeme je na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut.
  • 5
    Po upečení ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.