Citronové suflé pečené v citronu
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 2lžíceLikér pomerančový
- 1lžíceMouka polohrubá
- 4kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu odkrojíme vršek, seřízneme spodek. Dužinu vydlabeme, protřeme sítem a šťávu uchováme.
- 2Žloutky s polovinou cukru, pomerančovým likérem a citronovou šťávou ušleháme do pěny ve vodní lázni.
- 3Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh, střídavě s moukou zlehka zapracujeme do pěny.
- 4Směsí naplníme vydlabané citrony a pečeme je na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut.
- 5Po upečení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.