Citronové želé s mátou
30 min.
Ingredience
- 10kusůŽelatina bílá plátky
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyMáta
- 13kusůCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
15 g
Cukr
92 g
Postup přípravy
- 1Citrony omyjeme pod horkou vodou, osušíme a ze 4 citronů sloupneme proužky kůry.
- 2Želatinu namočíme do studené vody na 5 minut. Ze 12 citronů vylisujeme šťávu a spolu s cukrem ji za stálého míchání ohříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Želatinu vymačkáme a rozmícháme ji v teplé citronové šťávě.
- 3Zbylý citron nakrájíme na kolečka, která ještě rozčtvrtíme. Poháry naplníme do poloviny želé, navrch položíme plátky citronu a zalijeme zbylým želé. Chladíme asi 4 hodiny.
- 4Hotový dezert ozdobíme proužky citronové kůry a snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.