Citronové želé s mátou

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
15 g
Cukr
92 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony omyjeme pod horkou vodou, osušíme a ze 4 citronů sloupneme proužky kůry.
  • 2
    Želatinu namočíme do studené vody na 5 minut. Ze 12 citronů vylisujeme šťávu a spolu s cukrem ji za stálého míchání ohříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Želatinu vymačkáme a rozmícháme ji v teplé citronové šťávě.
  • 3
    Zbylý citron nakrájíme na kolečka, která ještě rozčtvrtíme. Poháry naplníme do poloviny želé, navrch položíme plátky citronu a zalijeme zbylým želé. Chladíme asi 4 hodiny.
  • 4
    Hotový dezert ozdobíme proužky citronové kůry a snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.