Citronovo-jogurtová zmrzlina

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony řádně omyjeme kartáčkem, osušíme, podélně rozkrojíme a opatrně vymačkáme šťávu tak, aby se nezdeformovaly. Dužninu poté vykrojíme a kůru na spodní straně mírně skrojíme tak, aby půlky citronu stály rovně. Vložíme je do nádoby a uschováme v chladničce.
  • 2
    Citronovou trávu omyjeme, lístky otrháme, několik jich dáme stranou na ozdobu, ostatní drobně nasekáme. V jogurtu rozmícháme citronovou šťávu, sladidlo rozpuštěné ve vodě a citronovou trávu. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, zlehka ji vmícháme do jogurtového základu. Takto připravenou směs vložíme do zmrzlinové nádoby, vložíme do mrazničky a po každé půlhodině řádně promícháme, dokud krém nezhoustne. Zhoustnutí krému trvá přibližně 2 hodiny.
  • 3
    Jakmile je krém dostatečně ztuhlý, vezmeme cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a naplníme jím vydlabané půlky citronů, které vložíme do mrazničky na 6 hodin.
  • 4
    Citrony upravíme na talířky, ozdobíme citronovou trávou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.