Citronovo-jogurtová zmrzlina
20 min.
Ingredience
- 50gramůSacharin
- 150mililitrůJogurt bílý
- 2kusyCitrony
- 1hrstCitronová tráva
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Citrony řádně omyjeme kartáčkem, osušíme, podélně rozkrojíme a opatrně vymačkáme šťávu tak, aby se nezdeformovaly. Dužninu poté vykrojíme a kůru na spodní straně mírně skrojíme tak, aby půlky citronu stály rovně. Vložíme je do nádoby a uschováme v chladničce.
- 2Citronovou trávu omyjeme, lístky otrháme, několik jich dáme stranou na ozdobu, ostatní drobně nasekáme. V jogurtu rozmícháme citronovou šťávu, sladidlo rozpuštěné ve vodě a citronovou trávu. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, zlehka ji vmícháme do jogurtového základu. Takto připravenou směs vložíme do zmrzlinové nádoby, vložíme do mrazničky a po každé půlhodině řádně promícháme, dokud krém nezhoustne. Zhoustnutí krému trvá přibližně 2 hodiny.
- 3Jakmile je krém dostatečně ztuhlý, vezmeme cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a naplníme jím vydlabané půlky citronů, které vložíme do mrazničky na 6 hodin.
- 4Citrony upravíme na talířky, ozdobíme citronovou trávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.