Citronovo-šlehačkový dezert
15 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůCelozrnné sušenky
- 250gramůLesní plody - mražené
- 1lžíceCitronová kůra
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůCukr krystal
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme citronovou směs: smícháme citronovou kůru, šťávu, bílek, vejce a cukr a vše zahříváme na velmi mírném plameni za stálého šlehání. Takto postupujeme 5 minut. Odstavíme a vmícháme máslo.
- 2Smetanu vyšleháme dotuha. Po vychlazení přidáme citronovou směs a nadrobené sušenky.
- 3Podáváme v mističkách ozdobené lesním ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.