Citronový dezert

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
54 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
13 mg
Cukr
947 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do trošky studené vody namočíme plátky želatiny asi na 10 minut.
  • 2
    V kastrůlku ohřejeme citronovou šťávu, odstavíme z plotny, přidáme namočenou, odkapanou želatinu a necháme ji rozpustit.
  • 3
    V míse smícháme měkký tvaroh se 2 žloutky a s náhradním sladidlem. Přimícháme citronovou šťávu s rozpuštěnou želatinou.
  • 4
    Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka zapracujeme do směsi.
  • 5
    Dezert přendáme do čisté misky a necháme 1 hodinu uležet v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.