Citronový dort

60 min.

Ingredience

    • 150gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 120gramůCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 15gramůCitronová kůra
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 20gramůMáslo čerstvé
    • 15gramůMouka pšeničná hrubá
    • 15gramůCukr krupice
    • 80gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
508 mg
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme cukr, vyšleháme, přimícháme strouhanou citronovou kůru a šťávu. Do bílkového sněhu postupně přimícháme solamyl a celou hmotu smícháme se žloutkovou hmotou. Opatrně vymícháme těsto.
  • 2
    Formu na dort vymažeme máslem, mouku smícháme s krupicovým cukrem a formu vysypeme. Do formy vložíme těsto, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi 30 minut. Dort necháme vychladnout ve formě, potom jej vyklopíme, naporcujeme a zdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.