Citronový dort
60 min.
Ingredience
- 150gramůSolamyl - bramborový škrob
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hrubá
- 15gramůCukr krupice
- 80gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
508 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme cukr, vyšleháme, přimícháme strouhanou citronovou kůru a šťávu. Do bílkového sněhu postupně přimícháme solamyl a celou hmotu smícháme se žloutkovou hmotou. Opatrně vymícháme těsto.
- 2Formu na dort vymažeme máslem, mouku smícháme s krupicovým cukrem a formu vysypeme. Do formy vložíme těsto, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi 30 minut. Dort necháme vychladnout ve formě, potom jej vyklopíme, naporcujeme a zdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.